IFS´nya projekt int´Link får ett eget seminarium under Almedalsveckan

 

int´Link är ett nytt program som IFS har initierat tillsammans med stora företag som IBM, Pfizer, SEB, ICA, Hammarskiöld & Co, UPS och Amerikanska Ambassaden i Stockholm som delfinansierat projketet. Det är en digital plattform för företagare med utländsk bakgrund som vill kunna erbjuda sina tjänster till utvalda stora företag och myndigheter. De i sin tur är beredda att rikta en del av sina årliga inköp mot just dessa företagare. – Vi slår flera flugor i en smäll med det här upplägget. Vi främjar sysselsättning, förstärker integrationen och vi gör det på en marknadsmässig plattform, säger Maroun Aoun, VD för IFS. Programmet kommer att presenteras under Almedalsveckan i samarbete med Amerikanska Handelskammaren.

Ett medlemskap i int´Link skräddarsys
Upplägget har funnits under flera decennier både i USA och i Storbritannien. För några år sedan undersökte därför IFS i samarbete med den Amerikanska Handelskammaren i Stockholm hur man skulle kunna bygga ett motsvarande system i Sverige. Nu har projektet efter en pilotfas sjösatts och öppnats upp för svenska företagare med utländsk bakgrund. – Ett medlemskap i int´Link skräddarsys både till företagaren och till de företag som vill erbjuda sina inköp. Vi vill att det ska vara lika villkor för de företag som vill satsa på tillväxt, säger Maroun Aoun.

Seminarium den 4 juli i Almedalen
Vid seminariet som arrangeras av Amerikanska Handelskammaren den 4 juli under Almedalsveckan deltar bland andra Susanna Salwén, IBM, Mats Karlsson, Pfizer AB, Gary Baker, AmCham och Maroun Aoun, VD för IFS-Stiftelsen Internationella Företagarföreningen i Sverige.

Länk till seminariet:
http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/44571#.WUkOtQtNWEw.facebook

Mer information om int´Link kan man få på http://www.intlink.se .