Innovationslabb – Hjälper dig att gå från idé till handling

SE Forum, Tillväxtverket , SIDA  och Subtopia håller innovationslabb i Subtopia  den 24-26 maj. SE Forum Innovationslabb är en tre dagars kreativ workshop som syftar till att fånga upp och erbjuda stöd till de personer som bär på idéer kring hur man skulle kunna förbättra samhället. Eller som helt enkelt har funderingar på hur man skulle kunna lösa det där problemet som man gång på gång stöter på i sin omgivning och som inte borde finnas där.

Känner du igen dig? I så fall är det just dig som SE Forum genom innovationslabben vill erbjuda möjligheten att under tre dagar aktivt arbeta med att utveckla din idé. Du kommer också få kunskaper i hur man genom affärsmässiga metoder kan förvandla idén till en bärkraftig företagsverksamhet. Efter att ha genomgått ett innovationslabb kommer du:

– Veta vad socialt entreprenörskap är och varför det är viktigt
– Utvecklat och konkretiserat din idé med hjälp av kreativa metoder
– Skapat en handlingsplan för att förvandla din idé till handling!

Var?
I Subtopias lokaler, 10 min från t-bana Alby.

När?
24-26 maj
– Fredag 24 maj 13:00 – 18:00
– Lördag 25 maj 09:00 – 17:00 + frivillig kvällsaktivitet
– Söndag 26 maj 09:00 – 16:00

Syfte
På kort sikt är syftet att öka antalet personer som arbetar aktivt med att utveckla en verksamhet kring sin idé. Det långsiktiga syftet med innovationslabben är att öka spridningen av sociala innovationer som leder till att världen blir lite bättre, både på hemmaplan och ute i världen.

Upplägg och innehåll – en kort sammanfattning
De tre dagarna kommer fokusera på frågorna VARFÖR, VAD och HUR? Som en röd tråd genom hela labbet kommer the Business Model Canvas finnas med, en enkel modell för att strukturera arbetet kring affärsmodeller på ett kreativt och visuellt sätt. Mer information om Business Model Canvas: http://goo.gl/B1L09

Ansökan
Låter det intressant? Skicka in din ansökan till andrea@se-forum.se senast fredagen 10 maj. I din ansökan vill vi att du:
– Beskriver vem du är och varför du har valt att söka till innovationslabb #1
– Förklarar din idé så utförligt du kan
– Beskriver vad du vill få ut av innovationslabb #1

Frågor?
Tveka inte att höra av dig till Andréa Råsberg via telefon, 0709 530 116 eller e-post,
andrea@se-forum.se om du undrar över något eller vill ha mer information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.