Om IFS

IFS startades 1996 som Internationella Företagarföreningen i Sverige för att ge stöd till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige.

IFS syfte är att stimulera till att:
–  öka företagandet bland invandrargrupper.
–  höja kompetensen hos den enskilde invandrarföretagaren.
–  verka för att förbättra klimatet avseende invandrarföretagen.

Vi initierar också projekt för att skapa nätverk mellan invandrarföretag och andra företag och organisationer i Sverige.

IFS samarbetar med Almi för att ge särskilt rådgivning till personer med utländsk bakgrund som vill starta eller utveckla företag. IFS Rådgivning finns idag i hela landet som en del av Almis regionala bolag.

Det unika med IFS Rådgivning är att våra företagsrådgivare representerar mångfalden i samhället och kan kommunicera på olika språk.

För att förbättra klimatet avseende invandrarföretagen initierade IFS priset Årets Nybyggare redan år 1999. Avsikten är att priset ska gå till en person med invandrarbakgrund som, trots hinder och relativt sämre förutsättningar, har startat eget och bidragit med tillväxt i det nya landet. Sedan år 2000 står Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf som prisets beskyddare.

IFS initierade 2009 priset Årets Pionjär som varje år går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under längre tid och genom idogt arbete lyckats skapa ett tillväxtföretag och står för nytänkande i sin bransch.