Pressarkiv

Hamdija Jusufagic vinnare av Årets Pionjär i Sverige 2017

Hamdija Jusufagic, huvudägare och vd för System Verification, har utsetts till Årets Pionjär i Sverige 2017 av IFS i samarbete med ALMI och SEB. Priset delades ut av H.M. Konung Carl XVI Gustaf vid en högtidlig ceremoni på Stockholms slott.

Det var en mycket glad och tacksam Hamdija Jusufagic som den 26 oktober tog emot priset Årets Pionjär i Sverige 2017 i Bernadottebiblioteket på slottet i Stockholm.

Kungligt pris för ost från Västbanken

Med ost gjord efter ett gammalt familjerecept fick Nablus Mejerier ta emot priset som Årets nybyggare på Kungliga slottet i Stockholm på torsdagen.
”Jag är mycket glad och vill tacka alla som varit med på resan”, säger Mohammed Godeh.

Strängnäsföretagare peppades av kungen

Nej, det räckte inte hela vägen fram för Fadi Matloub. Men tvåan i tävlingen Årets nybyggare fick trots allt med sig värmade ord från ceremonin på Stockholms slott.

— Kungen skakade hand med mig och sa att det inte fanns några förlorare, bara vinnare, säger Strängnäsföretagaren.

Entreprenörer prisas på Tessinska Palatset

I måndags avslöjades vilka som tagit hem den prestigefulla entreprenörsutmärkelsen som Årets Nybyggare och Årets Pionjär i Stockholm 2017. Chelsie Bielkheden med sitt företag Chelsie’s Organic Gourmet Products och Robeir Saliba, entreprenören bakom det innovativa företaget Flexident stod som segrare vid prisutdelningen på Tessinska palatset.

Två framgångsrika företagare i Växjö prisas

Två framgångsrika Växjöföretagare prisas nu som Årets nybyggare i Kronobergs län.
Stiftelsen IFS delar varje år ut priset Årets nybyggare i Sverige. ”En Nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Han eller hon ska med begränsade resurser och genom hårt och målmedvetet arbete ha nått framgång i sitt företagande”, skriver stiftelsen på sin hemsida.