Pressarkiv

Nyanlända ska bli företagare

NORRKÖPING Nyanlända och asylsökande med eget driv som vill starta eget i Norrköping har nyss börjat på en företagarutbildning

Stort intresse för att starta eget bland utlandsfödda

Det är ett stort intresse för att starta eget företag bland svenskar med utländsk bakgrund enligt Arbetsförmedlingen och statliga Almi som hjälper företagare. I Markaryd har kommunen haft flera träffar för just nyanlända som vill starta eget.

Läs kungens nya gripande tal

Kungen visar återigen prov på vilken engagerande talare han är. Läs Carl XVI Gustafs nya succétal.
I går delade Kungen ut pris till ”Årets Nybyggare” vid en ceremoni i Bernadottebiblioteket. Priset delas ut varje år och går till personer med utländsk bakgrund som med begränsade resurser och genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång i sitt företagande.

Bussen som hjälper till att starta eget

Idag invigdes bussen som åker runt och ger råd och tips på hur man startar eget företag. Den specialutrustade bussen erbjuder allmän affärsrådgivning och föreläsningar i Stockholms ytterområden.

Så kan modell från USA integrera fler

Integrationen på arbetsmarknaden måste gå fortare och det är dags för näringslivet att agera. Därför startar vi ett projekt hämtat från USA som knyter företag ägda av personer födda i ett annat land närmare stora företag i Sverige, skriver åtta vd:ar och aktörer i det svenska näringslivet.