Vi använder Kakor (Cookies)

Stiftelsen IFS Rådgivning

En kostnadsfri och konfidentiell rådgivning på olika språk för dig som har utländsk bakgrund och vill starta företag eller precis har startat ett företag.

Du kan få hjälp på engelska, arabiska, persiska, kurdiska, assyriska/syrianska och svenska. Genom rådgivning på det egna språket kan vi ge dig som entreprenör med utländsk bakgrund snabbare service samtidigt som vi tillsammans jobbar mer effektivt. Genom den nationella telefonrådgivningen blir rådgivning och coaching på dessa språk även tillgängligt för entreprenörer över hela Sverige.

Du kan få hjälp med:

Stöd från idéstadiet

Rådgivning som ger dig stöd redan från idéstadiet. Vi hjälper dig med olika frågor som rör start eller köp av företag. Vi kan även hjälpa dig i frågor som berör utveckling av din verksamhet.

Diskutera din affärsidé

Tillsammans med din rådgivare går vi igenom din affärsidé och bedömer utsikterna. Vi tittar på befintliga styrmedel och hur du bäst lyckas med verksamheten med hänsyn till marknaden och dina personliga förutsättningar.

Upprätta affärsplan och budget

När du har en tydlig affärsidé får du hjälp med att skriva affärsplan, upprätta likviditets- och resultatbudget och andra relevanta dokument.

Företagsregistrering och information om regler

När det sedan är dags att registrera företaget så hjälper vi dig med det. Vi går också igenom olika regler och eventuella tillstånd som krävs.

Seminarier

Rådgivning inom ämnen gällande att starta och driva ett eget företag. Läs mer …