Acceptera ditt liv – eller våga förändra det

Något inträffar. En förändring som påverkar dig. Något som du vid första anblicken bedömer som en negativ händelse. Du kanske förlorar ditt jobb som du haft i många år, eller du glider isär från din äldsta vän som du känt sedan barndomen.

Den första tanken är kanske rädsla och smärta. Du förlorar något eller någon som du håller av. Det gör ont att inte ha det som du är van vid och ditt jobb kanske gav dig en känsla av stolthet, av kompetens, och av att vara behövd.  Vänskapen gav dig värme av att vara älskad för den du är, att kunna vara öppen, att få råd och stöd.

Nu försvinner alla de där positiva sakerna i ditt liv. Vad tänker du i nästa steg?

”Om du inte gillar någonting, ändra det. Om du inte kan ändra det, förändra sättet du tänker på det” – Mary Engelbreit.

Hur du tänker i nästa steg är avgörande

Du kan välja att se på det som att du har förlorat ditt jobb och du är rädd för att du aldrig ska hitta ett lika bra jobb igen, du upplever att det finns brist på liknande jobb i världen. Du kan välja att se det som att du har förlorat en vän och du är rädd att du inte kommer att uppleva en likadan vänskap igen, eller att du känner motvilja inför att börja om med en ny vänskap.

Du kan sysselsätta din hjärna med att fundera över orättvisorna här i världen. Du undrar över varför sådana här saker alltid händer dig. Att du på något vis är förföljd av otur vad gäller jobb eller att du alltid förlorar dem du håller av.

Eller så kan du välja att se på det som att en dörr stängdes och något nytt och gott kommer att komma ut ur det hela. Du kan välja att känna tillit till att det kommer att ordna sig och en ny dörr kommer att öppnas för dig med nya möjligheter eller nya vänskaper som du inte vet om ännu. Du kan välja att se det som ett avslutat kapitel och att ett nytt kapitel tar vid.

Eller så kan du välja att se på situationen med tacksamhet. Fånga tillfället och reflektera över den tid som har varit och tacka för att du har fått vara delaktig i dessa situationer. Känn tacksamhet för all den tid du fick med din goda vän och hur ni utvecklades tillsammans. Uppskatta allt du och dina kollegor har varit med om under dessa år och att ni har vuxit tillsammans genom kriser, konflikter och fartfyllda uppdrag.

Du kan se det som en möjlighet, kanske var det där avskedandet precis det du behövde, för att du skulle få en blåslampa där bak och ta dig samman för att hitta ett arbete där du kommer mer till din rätta. Eller skapa en egen verksamhet kanske till och med. 

Eller kanske var det bra att vänskapen rann ut i sanden, så att du skulle ta dig ur en relation som ni båda hade växt ur, för att skapa plats för nya relationer där du kan få blomma på nytt, där ingen har fastnat i roller från barndomen och där det finns plats att odla nyupptäckta intressen tillsammans.

Eller så kan du reflektera över hur du kan få känna de där känslorna av stolthet, kompetens, öppenhet eller kärlek på andra sätt. Av andra människor. I andra situationer. Genom en ny hobby, genom att vidareutbilda dig eller genom att knyta an till nya människor.

Var och en ser på dessa situationer på olika sätt. Och det kanske pendlar lite från dag till dag beroende på dagsformen.  Ta tillfället i akt och notera vilka känslor som väcks i dig nästa gång som du är med om en förändring.

Fundera över: Hur kan du se annorlunda på förändringar i ditt ledarskap och ditt liv?

Hur kan du gå från ett problembaserat tänkande fullt av tankar som sätter dig i en offerroll där du tycker synd om dig själv, där det finns rädslor, där du sparkar bakut för att du inte vill, till ett möjlighetsbaserat där faktiska möjligheter väntar?

Det handlar inte om att skyffla oro under mattan, utan att se på den krassa verkligheten såsom den är och göra det bästa möjliga av den.

I de möjlighetsbaserade tankarna finns en stor kraft, i de problembaserade tas det kraft från dig genom ältandet och genom de oproduktiva tankarna.

Ofta är det svårt att ha ett helikopterperspektiv på de egna problemen då det ligger känslomässig bundenhet i dem. Tänk efter: Hur skulle en vän säga till mig när jag har förlorat jobbet? Skulle vännen verkligen säga: Åh nej, du har förlorat jobbet. Du kommer aldrig att få ett nytt!

Nej knappast.

Var din egen peppande vän om du inte har möjlighet att få dryfta dina problem med någon utomstående just nu. Ta kommandot över ditt eget liv och bestäm hur du ska må, oavsett omständigheter.

”Det viktiga är inte hur man har det, utan hur man tar det” som en klok person sa en gång.

Ibbe Gnem,
VD för Distriktstandvården Sverige AB