Allt att vinna, inget att förlora!

link1

Årets företagare i Linköping blev 2011 Christina de Amaral, även hon en person med utländsk bakgrund. Christinas motto är ”Allt att vinna, inget att förlora” och det sätter fingret på något mycket viktigt, nämligen att man ska tro på sig själv och även att nätverk och kontakter bara är tillgodo för alla.
Det skriver borgmästaren och kommunalrådet i Årets Nybyggarkommun Linköping, Ann-Cathrine Hjerdt (M).

Jag möter som vanligt många människor i Almedalen under politikerveckan sommaren 2011 när jag är på plats för att representera min kommun Linköping men även representera ”Fjärde Storstadsregionen”.

Kvällen innan Linköping ska tilldelas priset som Årets Nybyggarkommun 2011 träffar jag Ashkan Pouya, en kille som har ett otroligt trevligt sätt men som också utstrålar en stor energi runt omkring sig och han berättar för mig om sitt företagande. Jag vet inte då att han, tillsammans med sin kollega, är Årets Nybyggarpionjär och som tilldelats pris av vår kung Carl den IXV Gustaf.

Dagen efteråt får jag motta priset för Linköpings del av  Maroun Aoun som är VD för IFS.

Linköping utses alltså som bästa Nybyggarkommun och jag är otroligt glad och nöjd med att vi efter många års enträget arbete uppmärksammas för det långsiktiga arbetet som lagts ned. Arbetet har resulterat i ett brett gemensamt nätverk inom Linköping och givit företagare med invandrarbakgrund en möjlighet att plantera och odla sin företagsidé just hos oss.

Under min tid före politiken har jag under några år arbetat som företagshandläggare på en av landets banker. Jag vet alltså hur det är att möta en människa som är full av entusiasm för sin affärsidé men som kanske behöver stöttning i att komma igång med sitt företagande. En plattform av vila på när allt börjar snurra, ett sätt att hitta affärskollegor eller finna vägar i sitt entreprenörskap.

IFS har funnits med i arbetet med att ge nyföretagare en bra och tillitsfull grund att stå på under lång tid, men har också givit kontinuitet och hållbarhet i kontakterna mellan kommun, näringsliv, kreditgivare och alltså kvinnan eller mannen med affärsidén.

Ashkan som jag träffade dagen innan prisutdelningen kommer inte från Linköping men är just den typ av företagare som landet behöver för den framtida tillväxten.

Årets företagare i Linköping blev 2011, Christina de Amaral, även hon en person med utländsk bakgrund. Christinas motto är ”Allt att vinna, inget att förlora” och jag tror att det sätter fingret på något mycket viktigt, nämligen att man ska tro på sig själv och även att nätverk och kontakter bara är tillgodo för alla.

Sverige är ett litet land och vi behöver alla krafter för att kunna växa och ge framtidstro till ungdomen. Förebilder behövs och nu har alltså Linköping blivit en av dessa genom priset.

Tack, säger jag och välkomna till Linköping med nya idéer. ”Linköping, staden där idéer blir till verklighet”.

2011-07-18

Ann-Cathrine Hjerdt

Borgmästare Linköping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.