Årets Nybyggare utsedd i Blekinge län

Priset Årets Nybyggare i Blekinge län går till Maria Johansson med sitt företag Style by Maria i Karlskrona. Priset för Årets Nybyggare-Pionjär går till Alireza Tehrani. Han driver flera företag bland annat restaurangen Time Out , Lyckeby Bostäder AB och Sportbaren i Lyckeby AB.

Motveringen för Årets Nybyggare lyder:
”Maria Johansson är målmedveten, drivande och mycket serviceinriktad.  Hon satsar 100 % på företaget för att kunna utveckla Style by Maria och erbjuda professionella tjänster. Maria är en god förebild för andra personer med utländsk bakgrund som funderar på att ”starta företag”. Hon är värd att få utmärkelsen Årets Nybyggare 2014 och skulle därmed få en bekräftelse på hennes stora engagemang för att driva företaget.”

Motveringen för Årets Pionjär lyder:
”Alireza Tehrani visar på att ha ett gott affärssinne.  Han är en drivande entreprenör som ser möjligheter och har visat på stort mod genom sin målmedvetenhet. Alireza har satsat på flera nya företagskoncept som skapat många arbetstillfällen i Karlskrona kommun. Han är en mycket god förebild för andra personer med utländsk bakgrund i regionen och han är väl värd att få Blekinges utmärkelse som Årets Pionjär år 2014.”